Bybonden i Bergen

Kan det bli flere skoler med kjøkenhage? Er det mulig å plante epletre i parkene våre? Vil flere innbyggere ha høner i hagen? Kan bedrifter ha bærbusker der ansatte kan forsyne seg? 

Bybonden jobber med å inspirere og gi kunnskap om dyrking av egne grønnsaker. Hun jobber med nabolag, barnehager, skolehager, parsellhager i hele Bergen. Og ikke minst kan du være med på gøye kurs som gir deg en kick start for å dyrke eller å lære mer om hvordan du kan bli din egen gartner for hjemmebruk. Dyrking gir deg ikke bare egne grønnsaker, men skaper gevinster for samfunnet når det gjelder klima, miljø - og ikke minst sosialt. 

_A2A3459.jpg
Inspirasjon & kunnskap

På facebook kan du bli med i ulike grupper der vi snakker om dyrking av matplanter i vinduskarm, på balkong, i pallekarm og hage. Gruppene blir oppdatert med tips utover i sesongen. På Instagram får du tips til dyrking på liten plass, på naturen sine premisser og matplanter som også kan fungere som pryd. 

Foredrag

Lag, organisasjoner, bedrifter og skoler kan booke foredrag med Bybonden. Ho kan snakke om urbant landbruk, om de gode effektene av å dyrke, hvordan få det til osv. Spør gjerne også om andre tema innan kortreist mat og matplanter.

Samarbeid med lokale bønder

Bynære bønder har ofte mye å tilby til den urbane befolkningen; opplevelser, mat og andre produkter.  Bybonden er med på å formidle kontakt mellom bynære bønder og byfolk, og å legger til rette for mer kontakt og samarbeid mellom by og landbruk.

Kurs

Bybonden arrangerer gjennom året ulike kurs. Både i undervisningsparsellen her på Lystgården, men også rundt i borettslag, skoler – eller der du er? Vil du Bybonden skal lage et kurs for akkurat deg og dine naboer? Da er det bare å ta kontakt eller følge med i kalenderen for kommende arrangementer og kurs.  

Synfaring og veiledning

En viktig del av Bybondens arbeid inkluderer det å gi råd og ideer til hvordan man kan dyrke i borettslag, bedrifter, og nabolagshager. Vil du at Bybonden skal komme på synfaring eller bidra med veiledning må dere gjerne kontakte Bybonden! 

Skolehager

Vi tror barns nysgjerrighet, glede og omsorgsevne får blomstre ved å lære seg å dyrke. Med den nye læreplanen kan skolehager  integreres i mange fag og potensialet er uendelig. Bybonden jobber med noen enkeltskoler, men vi ønsker en helhetlig satsning sammen med Bergen kommune, og vi jobber med å få til et samarbeid her.

 

Hva gjør Bybonden?

Vi tror at å dyrke skaper et mer bærekraftig samfunn når det kommer til miljø, klima og sosialt. Vil du vite mer om Bybonden i Bergen?

_A2A3597.jpg

Av og til sender vi nyhetsbrev..

Velkommen innom

Vi er flere som jobber i Lystgården på dagtid, ta kontakt eller kom gjerne innom for en prat. Lystgården er alltid åpen under arrangementer.

Årets økonomiske muskler

Sparebanken Vest

Bergen kommune

Hordaland Fylkeskommune

Fylkesmannen i Vestland.

Informasjon

Kanonhaugen 39, 5097 Bergen

lystgarden@barekraftigeliv.no

+47 950 61277 (daglig leder)

 

© 2021 Lystgården. 

Personvern og vilkår.

  • Facebook
  • Instagram
Lystgården Logo