UA-206492619-1
top of page

Bybonden i Bergen

Kan det bli flere skoler med kjøkenhage? Er det mulig å plante epletre i parkene våre? Vil flere innbyggere ha høner i hagen? Kan bedrifter ha bærbusker der ansatte kan forsyne seg? 

Bybonden jobber med å inspirere og gi kunnskap om dyrking av egne grønnsaker. Hun jobber med nabolag, barnehager, skolehager, parsellhager i hele Bergen. Og ikke minst kan du være med på gøye kurs som gir deg en kick start for å dyrke eller å lære mer om hvordan du kan bli din egen gartner for hjemmebruk. Dyrking gir deg ikke bare egne grønnsaker, men skaper gevinster for samfunnet når det gjelder klima, miljø - og ikke minst sosialt. 

02_Bybonden_IMG_1591_HUNDVEN-CLEMENTS_PHOTOGRAPHY.jpg
Inspirasjon & kunnskap
dyrking_illustration-løk.png

På facebook kan du bli med i ulike grupper der vi snakker om dyrking av matplanter i vinduskarm, på balkong, i pallekarm og hage. Gruppene blir oppdatert med tips utover i sesongen. På Instagram får du tips til dyrking på liten plass, på naturen sine premisser og matplanter som også kan fungere som pryd. 

Foredrag
dyrking_illustration-beskjæring.png

Lag, organisasjoner, bedrifter og skoler kan booke foredrag med Bybonden. Ho kan snakke om urbant landbruk, om de gode effektene av å dyrke, hvordan få det til osv. Spør gjerne også om andre tema innan kortreist mat og matplanter.

Samarbeid med lokale bønder
dyrking_illustration-brokkoli.png

Bynære bønder har ofte mye å tilby til den urbane befolkningen; opplevelser, mat og andre produkter.  Bybonden er med på å formidle kontakt mellom bynære bønder og byfolk, og å legger til rette for mer kontakt og samarbeid mellom by og landbruk.

Kurs
dyrking_illustration-løk.png

Bybonden arrangerer gjennom året ulike kurs. Både i undervisningsparsellen her på Lystgården, men også rundt i borettslag, skoler – eller der du er? Vil du Bybonden skal lage et kurs for akkurat deg og dine naboer? Da er det bare å ta kontakt eller følge med i kalenderen for kommende arrangementer og kurs.  

Synfaring og veiledning
dyrking_illustration-beskjæring.png

En viktig del av Bybondens arbeid inkluderer det å gi råd og ideer til hvordan man kan dyrke i borettslag, bedrifter, og nabolagshager. Vil du at Bybonden skal komme på synfaring eller bidra med veiledning må dere gjerne kontakte Bybonden! 

Skolehager
dyrking_illustration-brokkoli.png

Vi tror barns nysgjerrighet, glede og omsorgsevne får blomstre ved å lære seg å dyrke. Med den nye læreplanen kan skolehager  integreres i mange fag og potensialet er uendelig. Bybonden jobber med noen enkeltskoler, men vi ønsker en helhetlig satsning sammen med Bergen kommune, og vi jobber med å få til et samarbeid her.

 

Hva gjør Bybonden?

bottom of page