Lystgården er et senter for mat, urbant landbruk og menneskemøter. Her kombinerer vi dyrking, matopplevelser og kunnskap for å fremme økologisk og sosial bærekraft. Vi jobber med mat og dyrking gjennom for eksempel Bybonden i Bergen, skolehagesatsingen og markedshageinkubatoren.
Hvert år samler vi tusenvis av mennesker på kurs, markeder, langbord, kino og samtaler. Prosjektene våre er varierte, med fokus på både individ- og systemnivå, hvor målet alltid er å bidra til radikal bærekraftig samfunnsutvikling. På Lystgården ønsker vi å inspirere til handling for å skape den fremtiden vi vil ha. Fra handling til holdning, fra jord til bord, inviterer vi til langbordet, både fysisk og mentalt. Mat og dyrking er verktøyene, og gjennom å gi folk en nøytral møteplass, kunnskap, opplevelser og handlingsrom, ønsker vi å gjøre bærekraft mulig for alle.
Vi jobber med matkunnskap, matsikkerhet, matopplevelser, matinspirasjon, matproduksjon og matkultur. I Bergen og litt i Vestland, og selvfølgelig for bærekraftig mat og landbruk i Norge. Lystgårdens arbeid sorteres i de tre fokusområdene jord, bord og ord. Målet er at arbeidet vårt skal dekke hele matverdisirkelen, fra jord til bord, og tilbake til jord igjen.
Vi vil skape positiv forandring ved å dele kunnskap og inspirasjon, tilby opplevelser via mat og dyrking og bygge rause fellesskap. Med fokus på glede og enkle, praktiske handlinger som handler om mat og dyrking er målet å bidra å senke det økologiske fotavtrykket samtidig som vi øker livskvaliteten. Vi prøver alltid å være modig, og vi setter rettferdighet og likeverd høyt i alt vi gjør og sier.