Benedicte Jørgensen er Lystgårdens egen prisvinnende gårdskokk! Med erfaring fra både nasjonale og internasjonale Michelin-restauranter, kombinert med en dyp forståelse for matens reise fra jord til bord, er hun en sentral del av Lystgårdens satsing på mat.
I 2024 mottok Benedicte det prestisjetunge Kokkekarlas Kokkestipend under Matprisen, som anerkjenner hennes lidenskap for bærekraft og lokale råvarer. I 2025 skal stipendet brukes på en studiereise til Japan, hvor hun vil fordype seg i kunnskap om fisk, ikijime-teknikken og fermentering, som vi er sikre på vil berike både Lystgården og norsk matkultur.
De siste årene har Benedicte drevet kjøkkenet på Hotel Sundal (tidligere Hardanger Fjord Lodge) og på Lystgården kobler hun dyrking og matlaging gjennom langbordsmiddager, matkurs og ukentlige matmarkeder. Benedicte er lett å prate med, full av kunnskap og en ekte drivkraft i arbeidet med å skape meningsfulle menneskemøter over matopplevelser.
Har du spesielle ønsker om kurs eller arrangementer, er hun den rette å kontakte. Vi er stolte og takknemlige for å ha Benedicte som en del av vår satsing på å dele matkunnskap, mathistorie og matkultur.
Telefon: 908 66 952
Mail: benedicte@lystgarden.no